Guerres de plàstic


Introducció
El meu veí Jacques
Jerusalem, parc temàtic
Els drusos del Golan
La boda més trista del món
Futbol club ramadà
La por al mirall
El fòrum a Hebron
Kosher? No gràcies
El pare del poble
Rússia al Mar Mort
Tel Aviv, la terrestre
El monstre de formigó
Jardins de butxaca
El menorah
En mans del passat
Els diaris del comte
Massa caps d’any
Bahaifa
Òpera Gaza
L’ou i la gallina en guerra
Hospitalitat beduïna
La vida al checkpoint
Tolerància fanàtica
Doctor en humus
Qassam City
Coneixement ignorant
Tour sense alternativa
El somni de Galilea
Amor de mare
La pàtria interior
Sociologia del souvenir (i)
Sociologia del souvenir (ii)
La clau del paradís
D'un extrem a l'altre
Geopolítica futbolera
La paradoxa de Bilin
Història futura
El millor del Pròxim Orient
Creure per viure
Carib israelià
Guerres de plàstic
Els fills de l’Arca de Noè
Com pitjor, millor
Viatge a Ítaca


Després del seu punyent El espejismo humanitario, que retratava la cara més fosca de les operacions d'ajut humanitari, l'escriptor i col.laborador d'elDebat.cat Jordi Raich publica ara Guerres de plàstic (Cossetània) un nou assaig sobre un tema d'actualitat, en aquest cas el conflicte entre israelians i palestins. 'Comprendre que israelians i palestins seguiran matant-se durant els propers 60 anys mentre el món pretén buscar una solució inexistent allibera l’esperit', diu Raich a la sinopsi del llibre, una barreja d'anàlisi polític i de crònica dels seus darrers mesos al Pròxim Orient, treballant com a expert en relacions internacionals. Un llibre amb una profunda simpatia per les persones concretes, siguin de la religió que siguin.

Carles Bellsolà (www.eldebat.cat)
__________________

Jordi Raich ha estrenado nuevo libro: Guerres de Plàstic, después del libro El espejismo humanitario que debe leer todo ser humano. No me leáis a mi, leerlo a él. Gracias, Jordi Raich.

Joan Planas (director de cine y vidoblogger)
__________________

El llibre m'ha encantat, i he de donar les gràcies al Jordi Raich per un senzill motiu: ja no m'he de preocupar per veure com explico allò d'allà a la gent d'aquí que no ho pot entendre. Ja ho ha fet el Jordi...

Pere Vilanova (Catedràtic de Ciència Política)

More books | Buy

La mirada de Jordi Raich es fixa amb atenció allí on sovint acaba la notícia, o es considera que no hi ha notícia. Jordi Raich no pren partit, que en aquest cas no significa fugir d’estudi sinó adoptar una forma de compromís realment valuosa. Escriu i diu, doncs, la seva experiència i elabora unes cròniques que defugen les grans paraules o les grans solucions: parteix del convenciment que, d’aquí a seixanta anys, israelians i palestins continuaran matant-se. Guerres de plàstic és la mirada de l’estranger vol entendre alguna cosa, amb unes cròniques on sovint una anècdota o una frase resumeixen amb exactitud el punt de vista de l’autor.

El Llibreter (www.llibreter.blogspot.com)
__________________

L’escriptor Jordi Raich analitza en aquest llibre el conflicte araboisraelià, que descriu com el paradigma del caos sostenible, en el sentit que les persones que el pateixen s’han adaptat a viure en guerra durant 60 anys, immersos en una quotidianitat que els nega les perspectives de futur. 'La vida s’adapta al destí com l’aigua s’adapta al recipient', reflexiona Raich, que amb anterioritat va retratar la cara més fosca de l’ajut humanitari al llibre El espejismo humanitario. Guerres de plàstic es fonamenta en l’experiència de l’autor al Pròxim Orient durant els darrers mesos i és una barreja d’anàlisi política i crónica costumista.

www.comunicacio21.com
__________________

Sincerament, recomanem molt el nou llibre de Jordi Raich: Guerres de Plástic. Sobre el conflicte entre àrabs i israelians se’n ha escrit molt, fins i tot massa, i quasi sempre en favor o en contra d’uns o d’altres. Sovint però no se’ns explica el petit detall, el dia a dia de la gent, el que, al cap i la fi, és el més important. Aquest dia a dia que desconeixem és el que es respira a Guerres de Plàstic.

La placeta (Radio Arenys)CLICK ME...